Astrit Lulushi’s Blog

5 Dhjetor, 2008

Studim rreth vitaminës B

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 8:09 pm
Tags: , ,

Astrit Lulushi
Zëri i Amerikës

vitamin-b

Për më shumë se një dhjetëvjeçar, mjekët the pacientët me sëmundje të zemrës kanë qënë tepër të interesuar rreth vitaminës B, pasi studimet kishin treguar se ajo mund të parandalojë një goditje të dytë në zemër dhe ndihmonte për shmangjen e bllokimit të artereve që furnizojnë trurin me gjak.

(more…)

Studim rreth mbipeshës trupore në ShBA

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 7:44 pm
Tags: , , ,
Astrit Lulushi
Zëri i Amerikës

mbipesha-ne-shbaNjë studim i ri tregon se niveli i mbipeshës mes amerikanëve ka pësuar një rritje në 37 shtete. Për shembull, në Kolorado, 20 përqind e popullatës  janë mbipeshë. Por kilogramët e tepërt rëndojnë edhe mbi shëndetin e përgjithshëm, duke ndikuar që rastet e diabetit të tipit 2 të shënonin rritje në 26 shtete. (more…)

Trajtimi i pasojave të diabetit

Filed under: Biologji,Mjekesi,Shkence — astritlulushi @ 7:26 pm
Tags: , , ,

Astrit Lulushi
Zëri i Amerikës

diabet2Retinopathia diabetike që shkaktohet nga ndryshimet në venat e gjakut në retinë është bëhet edhe një nga shkaktarët kryesorë të verbimit. Vështirësitë në qarkullimin e gjakut përbëjnë një problem të zakonshëm për pacientët me diabet. Kur venat e gjakut në sy bllokohen, pasoja shpesh është humbja e shikimit. (more…)

Krijoni një sajt ose blog falas te WordPress.com.