Astrit Lulushi’s Blog

27 Janar, 2009

Shpërblim financiar për rënie nga pesha

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 7:58 pm
Tags: ,


feetonscaleShumë kompani tani ofrojnë shpërblime financiare për të nxitur punojësit e tyre që të bien nga pesha. Por a është i efektshëm shpërblimi financiar? Një studim i ri tregon se po, të paktën për një farë kohe. Njerëzit që u paguan për të rënë nga pesha, humbën 3 herë më shumë kilogram sesa ata që nuk u shpërblyen për këtë qëllim. (more…)

Dietë mesdhetare e kombinuar

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 7:53 pmmediterranean_diet1Njerëzit me sindromë metabolike janë gjithnjë e më shumë në rrezik për t’u prekur nga sëmundje në zemër për shkak të nivelit jo normal të sheqerit në gjak, kolesterinës dhe presionit të gjakut. Sipas një studimi, shtimi në dietën mesdhetare i një sasie të vogël arrash, bajamesh ose lajthish mund t’i ndihmojë ata që të përmirësojnë gjendjen e tyre.
(more…)

Blog te WordPress.com.