Astrit Lulushi’s Blog

3 Shkurt, 2009

Të mirat e dietës dhe diabeti

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 5:13 pm
Tags: ,


DietPersonat me diabet të tipit 2 mund të përfitojnë nga një dietë me nivel të ulët glycemie apo sheqeri, që përbëhet nga ushqime të tilla si fasule, makarona, të cilat nuk e ngrejnë nivelin e sheqerit në gjak aq shumë sa patatet ose biskotat. Një studim i ri tregon se pacientët me diabet të tipit 2 që ndoqën dietën me nivel të ulët glycemie për 6 muaj, (more…)

Ushtrime fizike me recetë doktori

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 5:06 pm
Tags: , ,


recete-genericGjithkush e di se ushtrimet fizike janë të rëndësishme për shëndetin, por pak njerëz e bëjnë aktivitetin fizik një përparësi. Një studim i kohëve të fundit tregon se dhënia e një recete për fizkulturë mund t’a motivojë pacientin që të kryejë ushtrime fizike për rreth një vit. (more…)

Krijoni një sajt ose blog falas te WordPress.com.