Astrit Lulushi’s Blog

3 Mars, 2009

Studim mbi kontrollin e tundimit ndaj ushqimeve

Filed under: Mjekesi,Uncategorized — astritlulushi @ 1:02 pm
Tags: , , , , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

foodStudimet e fundit tregojnë se burrat mund të jenë më në gjendje sesa gratë për të mposhtur ndjenjën e urisë. Shkencëtarët i kërkuan një grupi meshkujsh e femrash për t’i rezistuar tundimit për të ngrënë, ndërsa u vunë përpara ushqimet e tyre të preferuara. (more…)

Pajisje që ndihmon fëmijët me autizëm

Filed under: Kulture,Mjekesi,sociologji — astritlulushi @ 12:52 pm

Astrit Lulushi, Zeri i Amerikes

transporters1Dita, cdo ditë, e një personi me autizëm është e mbushur me ankth, izolim e keqkuptim.  Sjelljet dhe shprehjet nga më të thjeshtat për një njeri normal, shpesh duken pa asnjë kuptim ose të ndërlikuara për ata që vuajnë nga autizmi. (more…)

Trajtimi i goditjeve në tru

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 12:48 pm
Tags: , , ,

Astrit Lulushi,  Zëri i Amerikës

brain1Mjekët australianë po përdorin një mënyrë të re për trajtimin e goditjeve në tru duke kryer një ndërhyrje intravenoze që çbllokon arterin dhe shpëton pacientin nga vdekja ose paaftësia kronike. (more…)

Blog te WordPress.com.