Astrit Lulushi’s Blog

20 Tetor, 2009

Acetaminopheni dhe vaksinat

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 2:27 pm
Tags: , , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

vaccineEthet janë pjesë e reagimit normal  të trupit ndaj vaksinës. Të shqetësuar nga  efektet negative të etheve të vaksinës, shumë prindër u japin fëmijëve barna parandaluese  si Acetaminophen para ose menjëherë pas vaksinimit. Por një studim i ri tregon se ndërkohë që këto barna mund të pakësojnë ethet, ato mund të ulin edhe efektivitetin e vaksinës. (more…)

Gripi dhe larja e duarve

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 2:21 pm
Tags: , , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

larjeduarshLarja e duarve me ujë e sapun është mënyra më e lehtë, por edhe më e rëndësishme për të parandaluar përhapjen e gripit. Shpesh, gjatë rrjedhës dinamike të ditës, kjo strategji e thjeshtë harrohet. Atëherë, cila është mënyra më e mirë për t’u kujtuar njerëzve që të lajnë duart? (more…)

Kanceri i gjirit dhe vitamina D

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 2:20 pm

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

vitaminDGratë me kancer të gjirit kanë më shumë gjasa të kenë nivele të ulëta të vitaminës D, dhe kjo i vë ato në rrezik më të madh për pakësimin e masës së kockave dhe shtimin e frakturave. Një studim i ri tregon se marrja në doza të larta të vitaminës D shtesë çdo javë e ul këtë rrezik tek pacientet me kancer në gji.
(more…)

Blog te WordPress.com.