Astrit Lulushi’s Blog

27 Tetor, 2009

Diabeti tek gratë shtatzëna

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 3:15 pm
Tags: , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

shtatzënieRreth 4 përqind e grave të zhvillojnë nivele të larta të sheqerit në gjak gjatë shtatzënisë, gjendje e njohur si diabet gestational. (more…)

Roli i ADN-së në zbulimin e sëmundjeve

Filed under: Mjekesi,Shkence — astritlulushi @ 3:10 pm
Tags: , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

ADNÇfarë lloj sëmundjesh mund të gjenden në ADN?  Pyetje të ngjashme u bëjnë konsumatorëve disa firma që ofrojnë analiza gjenetike për të përcaktuar nëse një person ndodhet në rrezik për t’u prekur nga diabeti, sëmundje të zemrës e probleme të tjera shëndetësore. (more…)

Diabeti dhe sëmundjet e zemrës

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 3:00 pm
Tags: , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

diabet2Sëmundjet e zemrës përbëjnë shkaktarin kryesor të vdekjeve në Shtetet e Bashkuara ku çdo vit regjistrohen mbi 400.000 goditje në zemër dhe tru. (more…)

Krijoni një sajt ose blog falas te WordPress.com.