Astrit Lulushi’s Blog

9 Janar, 2010

Rigjenerimin i gjymtyrëve

Filed under: Mjekesi,Shkence — astritlulushi @ 10:11 pm
Tags: , , ,
Astrit Lulushi
Zerii Amerikes
07-01-2010

Rigjenerimin i gjymtyrëve vetëm mund të imagjinohet, por shumë krijesa të detit, duke përfshirë salamandrën dhe yllin e deti, kanë aftësinë për të rigjeneruar një gjymtyrë a bisht të humbur apo dëmtuar. Shkencëtarët po studiojnë një grup të kafshësh vertebrore dhe jovertebrore për të mësuar rreth gjeneve që i ndihmojnë ato të rigjenerojnë apo ri-rrisin gjymtyrët. Qëllimi i këtyre studimeve është se në çmënyrë kjo ri-rritje të aplikohet tek njerëzit. (more…)

Blog te WordPress.com.