Astrit Lulushi’s Blog

9 Mars, 2010

Taksë sheqeri për parandalimin e mbipeshës

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Studimet tregojnë se pijet e ëmbëla janë përgjegjëse për mijëra raste diabeti, sëmundje zemre dhe vdekje të parakohshme. Disa ekspertë thonë se për parandalimin e sëmundjeve të shkaktuara nga përdorimi i pijeve të ëmbla, një taksë sheqeri mund të jetë e efektshme, njësoj si taksa e duhanit.  (more…)

Shqyrtohet heqja nga tregu i Avandias

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 2:50 pm
Tags: , , , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Një qark në shtetin e Kalifornisë ka hedhur në gjyq firmën GlaxoSmithKline, prodhues i ilaçit Avandia kundër diabeteve. Padia është nxitur nga një raport i Senati amerikan ku kjo kompani farmaceutike akuzohet për mbajtjen e informacioneve rreth në efekteve anësore të problemeve serioze të zemrës, duke përfshirë edhe vdekjen, që shkakton ky ilaç.  Çështja që tani shtrohet është në se Avandia duhet të hiqet nga tregu. (more…)

Krijoni një sajt ose blog falas te WordPress.com.