Astrit Lulushi’s Blog

16 Mars, 2010

Krestor parandalon goditjet në zemër e tru

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 3:14 pm
Tags: , , , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Në Shtetet e Bashkuara, një komision qeveritar thotë se një ilaç i llojit Statin, që merret për uljen enivelit të kolesterinës mund të përdoret për të rritur a të moshuar, edhe nëse ata nuk kanë nivele të larta kolesterine. Komisioni, i përbërë nga mjekë e shkencëtarë, thotë se ilaçi Krestor (Crestor) mund të parandalojë çdo vit dhjetra mijëra goditje në zemër e në tru. (more…)

Dieta parahistorike ndihmon njerëzit sot

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 3:10 pm
Tags: , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Ekspertë të Shendetesise thonë se mbipesha, tashmë një epidemi në Shtetet e Bashkuara, është në rritje edhe në shumë vende të botës. Sëmundjet e zemrës, diabeti, dhe kanceri janë të lidhura me mbipeshën. Per te gjitha keto, ekspertët këshillojnë dietë më të mirë dhe më shumë ushtrime fizike. Kjo po i shtynë disa njerëz të ndryshojnë zakonet e të ngrënit e duke u kthyer tek dietat e kohëve parahistorike.  (more…)

Blog te WordPress.com.