Astrit Lulushi’s Blog

17 Gusht, 2010

Fëmijët; sa më pak TV, aq më të ditur

Filed under: Kulture,Psikologji,sociologji — astritlulushi @ 1:55 pm
Tags: , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Sipas një studimi në fushën e arsimit parashkollor, fëmijët e mitur që shpenzojnë shumë orë përpara televizorit, kur rriten e shkojnë në shkollë, tek ata vihen re probleme në sjellje dhe dobësi në lëndë të ndryshme. Fëmijët të cilët kalojnë shumë kohë duke parë televizor mund të vuajnë pasoja negative dhe afatgjate. (more…)

Mbipesha gjatë shtazënisë ndikon tek foshnjet

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 1:49 pm
Tags: , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Mbipesha tek gratë shtatzëne ndikon tek foshnjet

Ndërsa përpjekjet për parandalimin e mbipeshës trupore vazhdojnë, një studim i ri tregon se një nënë mbipeshë afekton foshnjen gjatë lindjes dhe jetës. Sipas studimit, një fëmijë që lind mbipeshë ka më shumë gjasa të jetë i tillë edhe kur të rritet. (more…)

Ushqimet me kripë; shumë të shijëshme, por pak të shëndetëshme

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 1:43 pm
Tags: , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Sanduiçet me mish dhe djathë me pak yndyrë mendohet se janë ushqime të shëndetëshme. Prandaj edhe Uest Morgan as që e lexon etiketën ku tregohet sasia e sodiumit. Kripa i bën ushqimet më të shijëshme dhe  më të durueshme ndaj kohës.Por ushqimi i kripur nxit edhe presionin e gjakut. qët mund të çojë në goditje në zemër dhe probleme të tjera të rënda shëndetësore. (more…)

Blog te WordPress.com.