Astrit Lulushi’s Blog

1 Shtator, 2010

Sa më të moshuar, aq më të gëzuar

Filed under: Kulture,Psikologji,Shkence,sociologji — astritlulushi @ 12:30 pm
Tags: , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Askush nuk dëshiron plaket. Por rezultatet e një studimi tregojnë se njerëzit bëhen më të gëzuar dhe provojnë më pak shqetësime kur arrijnë moshën 50 vjeçare. Ndërsa në moshën 85 vjeç, njerëzit janë më të lumtur se sa kur ishin 18 vjeç.  Këto të dhëna vijnë nga  një anketë mes më shumë se 340.000 të rriturve në Shtetet e Bashkuara. Anketa u krye nëpërmjet telefonit nga organizata Gallup në vitin 2008, kur të anketuarit ishin të moshave nga 18 deri në 85 vjeç.  (more…)

Blog te WordPress.com.