Astrit Lulushi’s Blog

2 Shtator, 2010

Studim; Mungesa e vitaminës D shkak për diabet, kancer e sëmundje të tjera

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Shkencëtarët kanë gjetur një lidhje midis vitaminës D dhe disa  sëmundjeve gjenetike,  duke shtuar në këtë grup të dhënash se mungesa e vitaminës D mund të jetë një faktor rreziku për diabet, kancer dhe sëmundje të tjera.  Shkencëtarët thonë se kanë zbuluar të dhëna të shumta se sasia e pamjaftueshme e vitaminës D në organizëm – pasojë e dietës së varfër ose mos qëndrimit mjaftueshëm në diell – krijon për individët rrezik të madh ndaj një numri sëmundjesh. (more…)

Krijoni një sajt ose blog falas te WordPress.com.