Astrit Lulushi’s Blog

20 Shtator, 2010

Da Vinçi, ku shkenca dhe arti bashkohen

Filed under: Art,Feja,Histori,Kulture,Mjekesi,Shkence,sociologji,Teknologji — astritlulushi @ 6:17 pm
Tags: , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Nje nga vizatimet më të famshme të Leonardo da Vinçit – Njeriu Vitruvian – është cilësuar si shembull i përpjekjeve për të bashkuar matematikën, artin dhe shkencën. “Njeriu Vitruvian” është skicë e hollësishme e trupit të njeriut, e vizatuar në qendër të një katrori dhe rrethi, me krahet dhe këmbët e shtrira. Krahët dhe këmbët prekin skajet e katrorit dhe rrethit duke treguar stërgjatje, si per të lënë të kuptohet se njeriu sfidon cdo ndrydhje dhe është i prirur te kapërcejë cdo kufi, sapo nje kufizim i vendoset.  (more…)

Blog te WordPress.com.