Astrit Lulushi’s Blog

21 Shtator, 2010

Heqja e dhjamit pa nderhyrje kirurgjike

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 1:32 pm
Tags: , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Agjencia për kontrollin e cilësisë së ushqimeve dhe barnave miratoi kohët e fundit një mënyrë të re, jo kirurgjike, për heqjen e dhjamit nga trupi. Ekspertët thonë se kjo mënyrë nuk është për uljen e peshës trupore, por  vetëm për heqjen e dhjamit nga pjesë të trupit të cilat nuk reagojnë ndaj ushtrimeve fizike. Nick Katinazzo i është nënshtruar kësaj procedure. Ai është tepër i kënaqur me rezultatin. (more…)

Dieta kundër hipertensionit, parandalon gurët në veshka

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 1:30 pm
Tags: , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Numri i njerëzve që përjetonë gurë në veshka ka ardhur duke u rritur në Shtetet e Bashkuara gjatë 30 viteve të fundit. Ndërsa mjekët nuk janë të sigurt përse ka ndodhur kjo rritje, një studim i ri ka gjetur se një dietë e njohur për të ulur presionin e gjakut duket se zvogëlon edhe rrezikun ndaj gurëve në veshka.  Dieta kundër hipertensionit është e pasur me fruta, perime, arra e bulmet, dhe përmban pak mish dhe pak pije të ëmbla. (more…)

Blog te WordPress.com.