Astrit Lulushi’s Blog

19 Tetor, 2010

Trajtimi i varësisë ndaj barnave

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 2:04 pm
Tags: , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Agjencia amerikane e barnave po shqyrton një mënyrë të re për trajtimin e personave  të ndërvarur nga barnat kundër dhimbjeve.  Opioidet janë barna që jepen me recetë për lehtësimin e dhimbjeve. Në këtë grup barnash përfshihen Percocet, Vicodin, Oxycontin. Sipas një studimi, mbi 6 milionë amerikanë marrin barna edhe kur nuk kanë nevojë, pra për qëllime jo mjekësore. Shumë prej këtyre barnave janë kundër dhimbjeve. (more…)

Mosha e pensionit, puna dhe mprehtësia e trurit

Filed under: Kulture,Mjekesi,Psikologji,sociologji — astritlulushi @ 2:01 pm
Tags: , , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Në luftën kundër “shenjave të pensionit”, amerikanët përdorin fjalëkryqe, Sudoku,  shah e lojra të tjera mendore. Por një studim i ri tregon se për t’a mbajtur trurin në formë është më mirë të punosh sesa të rrish. Ndërsa shumë prej moshatarëve kanë kohë që kanë dalë në pension, Dan Morgenstern as që e mendon një gjë të tillë. Prej 34 vjetësh ai drejton institutin e muzikës në universitetin Rutgers. (more…)

Krijoni një sajt ose blog falas te WordPress.com.