Astrit Lulushi’s Blog

16 Mars, 2011

Rritet numri i amerikanëve të mbijetuar nga kanceri

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 1:20 pm
Tags: ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Kanceri nuk është më një paralajmërues vdekjeje siç ka qenë dikur. Në fakt, më shumë amerikanë sot jetojnë me kancer sesa kurrë më parë. Sipas një studimi nga Instituti Kombëtar mbi Kancerin dhe Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve,  1 në 20 amerikanë mbi 20 vjeç tani është një i mbijetuar nga kanceri. (more…)

Analizë gjaku për të zbuluar herët Sëmundjet e Mushkërive

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 1:15 pm
Tags: , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Mushkëritë janë organe jetike që thithin oksigjenin nga ajri dhe e dërgojnë atë në gjak. Pavarësisht nga dëshmitë se tymi i duhanit dëmton mushkëritë, njerëzit vazhdojnë të pijnë. Sipas një studimi, një analizë e re gjaku mund të përcaktojë saktë se është koha për të lënë duhanin. Sëmundjet e mushkërive mbulojnë një gamë të çrregullimeve nga astma dhe gripi e deri tek tuberkulozi, emfizema ose bllokimi kronik i frymëmarrjes  apo COPD dhe kanceri. (more…)

Krijoni një sajt ose blog falas te WordPress.com.