Astrit Lulushi’s Blog

10 Maj, 2011

Më pak ekspozim të fëmijëve ndaj skanimeve mjekësore CT

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Skanimet C-T përdoren shpesh nëpër spitale. Ato ndihmojnë për diagnostikimin e shumë sëmundjeve. Fëmijët u nënshtrohen skanimeve të tilla kur pësojnë lëndime të lehta në kokë. Nga skanimi CT qe perdor rreze X, mjeket përftojne imazhe 3 dimensionale te organeve brenda trupit, dhe pastaj i shqyrtojne ato ne ekran kompjuterik.

(more…)

Krijoni një sajt ose blog falas te WordPress.com.