Astrit Lulushi’s Blog

2 Qershor, 2011

Paralajmërim kundër pijeve të energjisë për fëmijët

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Akademia amerikane e Pediatrisë paralajmëron kundër përdorimit të pijeve energjike dhe sportive nga të rinjtë dhe fëmijët. Paralajmërimi bazohet në një studim të ri, i cili tregon se pijet energjike – që zakonisht përmbajnë stimulues si Guarana dhe Kafeinë – nuk duhet të përfshihen në ditetat e fëmijëve dhe adoleshentëve.

(more…)

Vaksina e gripit dhe shtatzënia

Filed under: Biologji,Mjekesi — astritlulushi @ 7:11 pm
Tags: , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Për dekada me radhë, miliona gra shtatzëna kanë ndjekur këshillat e mjekut ose kanë ngurruar për t’u vaksinuar kundër gripit. Studimet tani tregojnë se përfitimet nga vaksinimi mund të jenë më të shumta sesa mendohej më parë. (more…)

Blog te WordPress.com.