Astrit Lulushi’s Blog

30 Gusht, 2011

Zemërimi, i keq për zemrën; e qeshura bën mirë

Filed under: Biologji,Mjekesi,Shkence,sociologji — astritlulushi @ 7:56 pm
Tags: , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Një studim i ri duket se vërteton thënien e urtë se qeshura është ilaçi më i mirë.

(more…)

17 Gusht, 2011

SHBA, përdorimi selektiv i stenteve, pakëson shpenzimet për kujdesin shëndetësor

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Ndërsa shpenzimet mjekësore rriten me shpejtësi, shkencëtarët kanë gjetur një mënyrë për të kontrolluar shpenzimet e operacioneve në zemër.
(more…)

Jetë më të gjatë nëpërmjet ushtrimeve fizike

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 12:36 pm
Tags: , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Përfitimet nga ushtrimet fizike janë të pamohueshme.
(more…)

13 Gusht, 2011

Një dietë e shëndetshme mund të jetë e shtrenjtë

Filed under: Ekonomi,Mjekesi — astritlulushi @ 6:45 pm
Tags: ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Kohët e fundit qeveria amerikane botoi këshillat për një dietë të shëndetshme.
(more…)

7 Gusht, 2011

Si mund të jetohet 100 vjeç?

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Sa gjatë mund të jetojë njeriu? Pse disa njerëz jetojnë 100 vjeç? Për këtë, stili i jetesës mund të mos jetë faktor, thuhet në një studim të ri.  (more…)

5 Gusht, 2011

Fruktozat në nivele të larta mund të rrisin nivelin e kolesterinës së keqe

Filed under: Biologji,Mjekesi,Shkence — astritlulushi @ 1:04 pm
Tags: , , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Fruktoza është sheqer i thjeshtë që gjendet në sasi të vogla në perime dhe fruta.
(more…)

Krijoni një sajt ose blog falas te WordPress.com.