Astrit Lulushi’s Blog

20 Shtator, 2011

Studimi lidh diabetin me Alzheimerin

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Është zbuluar një lidhje e re midis diabetit dhe Alzheimerit, dy nga sëmundjet më shkatërruese e më të frikshme. Më shumë se 100 milionë amerikanë janë diabetikë ose para-diabetikë. Dëmet që diabeti i sjell trupit janë të njohura, por tani mësohet se ndikon edhe në degradimin e trurit, grabitjen e kujtesës dhe dyfishon rrezikun për zhvillimin e Alzheimerit. (more…)

Blog te WordPress.com.