Astrit Lulushi’s Blog

27 Tetor, 2011

Objektet me më shumë mikrobe

Filed under: Biologji,Gjenetike,Kulture,Mjekesi,Shkence,sociologji — astritlulushi @ 7:49 pm
Tags: ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Mikrobet janë kudo. Megjithatë, pak njerëz ndalen për të menduar rreth tyre.

(more…)

26 Tetor, 2011

Adoleshentët dhe pijet

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Tingëllon si shqetësim i njohur, por fjala është për pijet e ëmbla ose të “buta” dhe jo ato alkoholike. Janë quajtur pije të buta, por një studim i ri i klasifikon ato si “gjysmë të buta”.

(more…)

25 Tetor, 2011

Yoga ndihmon shërimin e dhimbjeve kronike të kurrizit

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Shkencëtarët thonë se kanë gjetur prova të reja se një mënyrë e vjetër mund të ndihmojë në zbutjen e dhimbjeve të shpinës.

(more…)

21 Tetor, 2011

Vaksina zgjat mbijetesën e pacientëve me kancer në mushkëri

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Shkencëtarët mund të jenë një hap më afër zhvillimit të një vaksine kundër kancerit në mushkëri. (more…)

20 Tetor, 2011

1/10 amerikanë marrin barna kundër depresionit; gratë më shumë sesa burrat

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Një në çdo 10 amerikanë mbi moshën 12 vjeç merr barna kundër depresionit – një rritje prej 400 për qind në krahasim me 15 vjet më parë. Mes grave të moshës nga 40 në 59 vjeç, rreth 25 përqind e tyre përdorin barna të tilla.

(more…)

19 Tetor, 2011

Një studim i ri e lidh autizmin me lindjen nënpeshë

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Autizmi është një term për një grup çrregullimesh të zhvillimit që identifikohen zakonisht në fëmijërinë e hershme.

(more…)

18 Tetor, 2011

Në fund të këtij muaji bota do të ketë 7 miliardë banorë

Filed under: Biologji,Gjenetike,Histori,Kulture,sociologji — astritlulushi @ 8:06 pm
Tags: , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Në fund të këtij muaji, bota do të shënojë një hap të rëndësishëm…7 miliardë njerëz do të jetojnë në ‘të.

(more…)

17 Tetor, 2011

Niveli i rrezikshmërisë radioaktive nga telefonët celularë

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Një grup shkencëtarësh të organizatës Shëndeti Mjedisor (www.environmentalhealthtrust.org) ka lëshuar një raport të gjërë ku thuhet se 97 % e amerikanëve janë të ekspozuar ndaj rrezatimit të telefonit celular në nivele më të larta sesa shkalla e përcaktuar si e parrezikshme nga Komisioni Federal i Komunikimeve (FCC).

(more…)

12 Tetor, 2011

Çmimi Nobel në Mjekësi (pak histori)

Astrit Lulushi, Zeri i Amerikes

Çmimi Nobel në Fiziologji ose Mjekësi i administruar nga Fondacioni Nobel, jepet një herë në vit për zbulime të rëndësishme në fushën e shkencës së jetës dhe mjekësi.

(more…)

11 Tetor, 2011

Një ilaç kundër Osteoporozës parandalon humbjen e masës së kockave tek gratë me kancer në gji

Filed under: Biologji,Gjenetike,Mjekesi — astritlulushi @ 6:13 pm
Tags: , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Dihet se trajtimi i kancerit mund të ketë shumë efekte anësore. Kjo vlen veçanërisht për gratë që luftojnë kundër humbjes së kockave gjatë dhe pas trajtimit të kancerit në gji.  (more…)

Faqja Pasuese »

Blog te WordPress.com.