Astrit Lulushi’s Blog

11 Nëntor, 2011

Psikologjia e grupit

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Siç dihet, trajneri i skuadrës së futbollit të universitetit të Pensilvanisë, Xho Paterno u pushua nga puna pas zërave se kishte patur dijeni për një rast ngacmimi seksual të një fëmije dhe nuk kishte bërë asgjë për t’a ndalur.

(more…)

“Ngrirja” e trurit

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Kur një person është nën trysni apo nën vëzhgimin e të tjerëve, mendja “ngrin”. Personi nuk është në gjendje të kujtojë as emrin e vet, apo gjërat më të thjeshta. Dhe nuk ka gjë më të keqe sesa të harrosh plotësisht kur je në televizion, para miliona shikuesve.

(more…)

10 Nëntor, 2011

Vështirësitë ekonomike, të moshuarit, alkoholi dhe duhani

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Gjatë kohëve të vështira ekonomike, janë të moshuarit, veçanërisht burrat, që preken më shumë jo vetëm nga ana financiare, por edhe nga shëndeti. (more…)

8 Nëntor, 2011

Një vaksinë e rikombinuar kundër kancerit në gji dhe vezore duket premtuese

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Vaksina e re rikombinuar (Transvac) quhet Poxviral dhe një studim në revistën “Klinical Cancer Research”” thotë se ajo është treguar e efektshme për ngadalësimin e zhvillimit të kancerit në gji dhe vezore – dhe në zgjatjen e jetës së pacienteve.

(more…)

Fëmijët e etërve me depresion, më në rrezik nga problemet emocionale

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Shumë studime kanë treguar se fëmijët mund të ndikohen negativisht nga sëmundjet mendore të nënave . (more…)

7 Nëntor, 2011

Paralajmërim ndaj ilaçit Chantix për lënien e duhanit

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Një studim i ri thotë se ilaçi “Chantix” është e papërshtatshme për lënien e duhani. Dhe nuk është hera e parë që ‘Chantix” fajësohet për efekte anësore të rrezikshme.

(more…)

4 Nëntor, 2011

E keqja e fundit

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Çdo libër autobiografik është akt guximi;  “Jetë nën Diktaturë” nga Hasan Kostreci (2011), është edhe frut i luftës për të mbijetuar, pa metamorfozë. (more…)

3 Nëntor, 2011

Lëkura ka “sy”

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës
Trupi është organizëm i përbërë nga organizma më të vogla. Pra, çdo organizëm është trup në miniaturë dhe logjikisht, në vetëvete duhet të ketë gjitha tiparet; tru, gojë, sy, veshë etj.

(more…)

« Faqja e Mëparshme

Blog te WordPress.com.