Astrit Lulushi’s Blog

23 Dhjetor, 2011

Goditjet në zemër, më të shumta gjatë festave

Filed under: Biologji,Gjenetike,Kulture,Mjekesi,Shkence,sociologji — astritlulushi @ 2:05 pm
Tags: , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Më shumë njerëz vdesin nga goditjet në zemër në dimër sesa në çdo stinë tjetër. Dhe këto raste arrijnë kulmin në tri ditë të veçanta; Krishtlindjet, ditën pas Krishtlindjeve dhe ditën e vitit të ri. (more…)

Madhësia e trurit mund të ndikojë në rrezikun e Alzheimerit

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Një studim i ri botuar në revistën mjekësore të  Akademisë Amerikane të Neurologjisë sugjeron se madhësia e trurit mund të jetë një tregues i rrezikut për zhvillimin e sëmundjes Alzheimer. (more…)

Blog te WordPress.com.