Astrit Lulushi’s Blog

30 Mars, 2012

Autizmi, më i përhapur sesa mendohej

Filed under: Biologji,Gjenetike,Mjekesi,sociologji — astritlulushi @ 1:11 pm
Tags: , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Një raport i ri i qeverisë amerikane thotë se autizmi është më i zakonshëm sesa mendohej më parë – ky çrregullim prek më shumë se 1 në 88 fëmijë.

(more…)

Kanceri – i parandalueshëm në 50% të rasteve

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Përparime të mëdha janë bërë në diagnostikimin dhe trajtimin e kancerit ndërkohë që kërkimet për një kurë vazhdojnë.

(more…)

29 Mars, 2012

Çokollata dhe Indeksi i Masës së Trupit

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Sipas një studimi nëse çokollata hahet rregullisht, ajo mund të ndihmojë për të ulur Indeksin e Masës së Trupit ose BMI.

(more…)

28 Mars, 2012

Transplantimi i fytyrës

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Kirurgët amerikanë kanë kryer transplantimin më të plotë të një fytyre deri më sot.

(more…)

27 Mars, 2012

Kirurgjia dhe diabeti

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Një studim i ri nga mjekët e Klinikës së Klevelandi tregon se pacientët diabetikë mbipeshë që iu nënshtrua operacionit bariatrik u përmirësuan dukshëm ose u shëruan plotësisht nga kjo sëmundje.

(more…)

26 Mars, 2012

Gjumi dhe zemra

Filed under: Biologji,Gjenetike,Mjekesi,Shkence — astritlulushi @ 1:53 pm
Tags: ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Ka njerëz që ndjehen gjithmonë të lodhur. Kjo mund të vijë edhe nga gjumi i pamjaftueshëm.

(more…)

23 Mars, 2012

Jetë me zemër artificiale

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Një pacient 51-vjeçar nga Wasilla e Alaskës doli këto ditë nga spitali me zemër artificiale.

(more…)

A ekziston ndonjë shenjë që mund të parashikojë goditjet në zemër?

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Studime të panumërta janë kryer mbi rreziqet për goditje në zemër dhe si të ulen ato. Por si për çdo sëmundje, për të parashikuar goditjet në zemër – shpesh të papritura – mjekëve u duhet një shenjë.

(more…)

22 Mars, 2012

Qëndrimi në spital ndikon në rënien mendore për të moshuarit

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Ky është një informacion i rëndësishëm për cilindo që kujdeset për një të moshuar. Edhe pse qëndrimet e përsëritura në spital mund të jenë pjesë e domosdoshme e plakjes – një studim i ri zbulon se ato vijnë me një çmim.

(more…)

21 Mars, 2012

Aspirina dhe lufta kundër kancerit

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Aspirina është ilaçi më i përgjithshëm. Marrja e saj është kthyer në një rit të përditshëm.

(more…)

Faqja Pasuese »

Blog te WordPress.com.