Astrit Lulushi’s Blog

26 Prill, 2012

Botox, jo vetëm për heqjen e rrudhave

Filed under: Biologji,Gjenetike,Mjekesi,Shkence — astritlulushi @ 7:09 pm
Tags: , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Botox është proteinë ose një ilaç kozmetik që jepet në formë injeksioni për zhdukjen e rrudhave. (more…)

24 Prill, 2012

Kujdes shëndetësor – por me çfarë çmimi?

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Një disbalancë e madhe vihet re midis çmimit dhe shërbimit mjekësor në Shtetet e Bashkuara.

(more…)

Skleroza e shumëfishtë edhe mund të ndalet

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Përdorimi i herëshëm i ilaçit kundër sklerozës së shumëfishtë (MS) mund të ngadalësojë keqësimin e sëmundjes. (more…)

20 Prill, 2012

Ushqimi dhe goditja në tru

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Shtohen dëshmitë se një dietë me pak yndyrë mund të ndihmojë parandalimin e goditjeve në tru.

(more…)

Seleksionimi gjinor – përzgjedhje e drejtë apo e gabuar?

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Doni djalë apo vajzë? Ju mund të përzgjidhni gjininë e fëmijës që në embrion. (more…)

19 Prill, 2012

Ilaç premtues kundër dridhjeve epileptike

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Një lajm inkurajues për ata pacientë me epilepsi, konvulzionet e të cilëve janë rezistentë ndaj trajtimeve aktuale. (more…)

Aktori Ryan O’Neal në luftë me kancerin

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Aktori Ryan O’Neal thotë se ka kancer në prostat. Kanceri ndodhet në fazën e dytë dhe jo në fazën e katërt, siç ishte njoftuar nga revista People.

(more…)

18 Prill, 2012

Testosteronet dhe infarkti në zemër

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Shoqata amerikane e zemrës sjell disa të dhëna befasuese mbi testosteronet.

(more…)

16 Prill, 2012

Ndikimi i kafesë në tru

Filed under: Biologji,Gjenetike,Mjekesi,Shkence — astritlulushi @ 12:43 pm
Tags: , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Kafeja, në masën e duhur, ndihmon për të mbajtur zgjuar, të përqëndruar dhe në humor. Ajo është droga më e njohura në botë – gjendet kudo. (more…)

12 Prill, 2012

Program peshkimi që ndihmon njerëzit me kancer

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Është një program i veçantë për njerëzit që luftojnë kancerin – pushim falas ku ata shijojnë natyrën, luftojnë dëshpërimin, krijojnë miqësi. Është përvojë që ofron gjithashtu mësime të jetës.

(more…)

Faqja Pasuese »

Krijoni një sajt ose blog falas te WordPress.com.