Astrit Lulushi’s Blog

12 Prill, 2012

Program peshkimi që ndihmon njerëzit me kancer

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Është një program i veçantë për njerëzit që luftojnë kancerin – pushim falas ku ata shijojnë natyrën, luftojnë dëshpërimin, krijojnë miqësi. Është përvojë që ofron gjithashtu mësime të jetës.

(more…)

Sistem i automatizuar me ultratinguj për diagnostikimin e kancerit të gjirit

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Komisioni i Administrates së Ushqimeve dhe Barnave (FDA) miratoi dje (11 prill) përdorimin e një teknologjie të re në kontrollet mjekësore për kancer në gji. (more…)

Radiografia e shpeshtë e dhëmbëve lidhet me kancerin në tru

Filed under: Biologji,Gjenetike,Mjekesi,Shkence,Teknologji — astritlulushi @ 2:17 pm
Tags: , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Studimi i ri sugjeron se radiografitë e dhëmbëve tek fëmijët mund të krijojnë probleme për shëndetin më vonë. Dhe prindërit mund të jenë veçanërisht të shqetësuar. Por disa ekspertë të shëndetësisë ngrenë pyetje mbi metodologjinë e studimit.

(more…)

Blog te WordPress.com.