Astrit Lulushi’s Blog

13 Korrik, 2012

Program kompjuterik kundër autizmit

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Autizmi, ose paaftësia e një fëmije për të kuptuar dhe komunikuar me njerëzit e tjerë, është një pengesë gjatë gjithë jetës dhe shpesh e pakapërcyeshme. Në Spanjë, një grup mjekësh psikiatër dhe shkencëtarë programesh kompjuterikë kanë zhvilluar një program që ata thonë se mund të ndryshojë në mënyrë dramatike jetën e fëmijëve me autizëm dhe atyre me probleme të komunikimit.

(more…)

Blog te WordPress.com.