Astrit Lulushi’s Blog

5 Tetor, 2012

Neandertalët dhe Njerëzit; lidhje të lashta?

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Për të zbuluar përse Neandertalët janë më të lidhur me njerëzit jashtë Afrikës, shkencëtarët e Harvardit dhe Institutit Max Planck kanë vlerësuar periudhën kur Neandertalët dhe të parët e evropianëve të sotëm bashkëjetuan.

(more…)

Kimikati Bisphenol dhe fëmijët

Filed under: Biologji,Gjenetike,Mjekesi,Teknologji — astritlulushi @ 2:14 pm
Tags: , , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Bisphenol – ose BPA – është një kimikat industrial në përdorim të gjerë. Kjo substancë përdoret edhe për prodhimin e enëve plastike që mbajnë ushqime dhe pije të ëmbla.
(more…)

Blog te WordPress.com.