Astrit Lulushi’s Blog

27 Nëntor, 2012

Aroma dhe Truri

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Aroma mund të rikthejë kujtimet. Era e një parfumi të caktuar mund të rikrijojë vizionet e një dashurie të parë dhe mund të nxisë ngushëllim, siç mund të dëshmojë çdo praktikues i therapisë me aromë (aromatherapy).

(more…)

23 Nëntor, 2012

Festë e dhimbje…koke

Filed under: Kulture,Mjekesi,Psikologji — astritlulushi @ 6:22 pm
Tags: , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Pa dyshim, festat janë gëzim. Por ato sjellin vërtetë edhe dhimbje koke. Dhimbjen kryesore e shkakton pazari, blerja e ushqimeve, plotësimi i listave të dhuratave, lodhja.
(more…)

21 Nëntor, 2012

Paraja nuk blen lumturi, por lumturia sjell para

Filed under: Kulture,Psikologji,Shkence,sociologji — astritlulushi @ 4:10 am
Tags: , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Paraja nuk mund të blejë lumturi, por lumturia mund të përmirësojë gjendjen financiare.
(more…)

20 Nëntor, 2012

Gjenetikë; telomeret dhe jetëgjatësia

Filed under: Biologji,Gjenetike,Kulture,Mjekesi,Shkence — astritlulushi @ 4:12 am
Tags: , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Për të kuptuar se për sa kohë një person do të jetojë, shenjat mund të gjenden në gjenet e njeriut, në veçanti, në disa lloj kromozonesh.

(more…)

17 Nëntor, 2012

Pijet “5 Hour Energy”

Filed under: Biologji,Gjenetike,sociologji — astritlulushi @ 7:24 pm
Tags: , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Mes shkencëtarëve, nuk është më e debatueshme që kafeina mund të jetë problematike dhe madje e rrezikshme nëse konsumohet në sasi ekstreme. Por a mund të jetë ajo vdekjeprurëse?

(more…)

14 Nëntor, 2012

Alergjia dhe Erëzat

Filed under: Biologji,Gjenetike,Kulture,Mjekesi — astritlulushi @ 7:08 am
Tags: , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Erëzat i japin shije ushqimit, por ato edhe mund të dëmtojnë shëndetin. Dhe ja pse:

(more…)

13 Nëntor, 2012

Autizmi dhe Shtatzënia

Filed under: Biologji,Gjenetike,Kulture,Mjekesi,Shkence — astritlulushi @ 5:48 am
Tags: , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Qendra amerikane për kontrollin dhe parandalimin e sëmundjeve (CDC) raporton se 1 në 88 fëmijë diagnostikohet me autizëm. Por tani një studim i ri thotë se nënat që preken nga gripi gjatë shtatzënisë mund të jenë dy herë më në rrezik për të lindur një fëmijë me autizëm.
(more…)

11 Nëntor, 2012

Dimri dhe goditjet në zemër

Filed under: Biologji,Kulture,Mjekesi,Shkence — astritlulushi @ 7:15 pm
Tags: , , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Për të shpëtuar nga bora e shiu i ftohtë, shumë njerëz parapëlqejnë rajonet me klimë të ngrohtë. Por një studim i ri thotë se ata mund t’i shmangen të ftohtit por jo goditjeve në zemër.

(more…)

9 Nëntor, 2012

Shpërdorimi i alkoholit varet sa larg ndodhet pijetorja

Filed under: Biologji,Kulture,Mjekesi,Psikologji,Shkence,sociologji — astritlulushi @ 7:22 pm
Tags: , , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Kur njeriu mbaron një punë, ka të ngjarë të pijë një gotë – nga gëzimi ose nga lodhja, stresi a dështimi. Dhe kështu lind pyetja; A mund t’a teprojë njeriu në të pirë nëse e ka shtëpinë afër një bari?

(more…)

6 Nëntor, 2012

Kostoja e goditjeve në zemër

Filed under: Uncategorized — astritlulushi @ 4:16 am
Tags: , , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Kostoja më shkatërruese e goditjeve në zemër dihet që është vuajtja njerëzore.
(more…)

Faqja Pasuese »

Krijoni një sajt ose blog falas te WordPress.com.