Astrit Lulushi’s Blog

30 Dhjetor, 2012

2012 blog in review

Filed under: Statistike — astritlulushi @ 9:59 pm
Tags:

2012 – blog in review

The WordPress.com stats helper monkeys prepared a 2012 annual report for this blog.  (more…)

Impulsi i njeriut të mirë

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës
Pse njerëzit veprojnë bujarisht pa ndonjë përfitim të dukshëm personal është mister. Kështu edhe tek kafshët.

(more…)

29 Dhjetor, 2012

Njerëzit ende në zhvillim

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Kur është fjala për të ardhmen e njerëzimit, studime të reja sjellin dëshmi se forcat natyrore të evolucionit vazhdojnë t’i japin formë njerëzimit.

(more…)

26 Dhjetor, 2012

Pasardhës të bujqve a gjuetarëve, jemi ne?

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Gjatë vitit 2012, shkenca botërore u përqëndrua edhe në Shqipëri. Për shembull, në muajin prill, një grup shkencëtarësh arkeologë e antropologë nga Universiteti i Cincinnatit (SHBA) zbuloi vendbanimin bujqësor më të hershëm në Evropë, në Vashtëmi (Shqipëria juglindore).

(more…)

25 Dhjetor, 2012

Historia përballë zhvillimit

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Pak vetë e dinë se piramida e Keopsit dhe dy piramida të tjera në pllajën e Gizës në Egjipt për pak sa nuk u rrënuan qëllimisht rreth 170 vjet më parë.

(more…)

22 Dhjetor, 2012

Sa kushton një alergji?

Alergjia ushqimore mund të jetë e vështirë për një fëmijë dhe e kushtueshme për prindin.
(more…)

21 Dhjetor, 2012

Këshilla për festa të shëndetëshme

Filed under: Biologji,Gjenetike,Kulture,Mjekesi — astritlulushi @ 3:55 pm
Tags: , , , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Atmosfera e festave të fundvitit (Krishtlindjet dhe Viti i Ri) është e pranishme. Miliona njerëz nisen në udhëtim me tren, aeroplan, automobilë, për të festuar bashkë me miqtë, të dashurit a të afërmit e tyre.
(more…)

A mund të parashikohet jetëgjatësia?

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Njerëzit shpesh pyesin veten se sa gjatë do të jetojnë.

(more…)

19 Dhjetor, 2012

Festat, dhuratat dhe personi brenda vetes

Filed under: Kulture,Mjekesi,Psikologji,Shkence,sociologji — astritlulushi @ 5:34 am
Tags: , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Ndërsa festat e fund-vitit po afrojnë, shumë njerëz mendojnë se çfarë të blejnë për të dashurit e tyre, ose për veten. Shtrohet pyetja; cila është psikologjia që qëndron pas blerjes së dhuratës?

(more…)

18 Dhjetor, 2012

Në kërkim të një kure për depresionin

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Për herë të parë, shkencëtarët kanë gjetur prova se një kimikat në tru i quajtur glutamate është i lidhur me sjelljen vetëvrasëse. Kjo ofron një shpresë të re për përpjekjet për të parandaluar njerëzit nga marrja e jetës së tyre. (more…)

Faqja Pasuese »

Blog te WordPress.com.