Astrit Lulushi’s Blog

3 Shkurt, 2013

Shkencëtarët; “Fondet, jo të mjaftueshme”

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

logoNjë grup shkencëtarësh amerikanë shprehin shqetësim se fondet e pamjaftueshme po pengojnë kërkimet në fushën e sëmundjeve të syve dhe trurit. Fondacioni BrightFocus, një organizatë jofitimprurëse, publikoi rezultatet e një ankete me përfshirjen e më shumë se 170 shkencëtarëve biomjekësorë.

(more…)

Alkoholi – problem në rritje

Filed under: Kulture,Mjekesi,Neurologji,Psikologji,Shkence,Statistike — astritlulushi @ 4:27 pm
Tags: , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

alkoholPërdorimi i tepruar i alkoholit është përgjegjës për 4% të barrës globale të sëmundjeve, dhe pirja sidomos për qejf po bëhet një problem në rritje për shëndetin. Një studim i botuar në revistën Cortex thekson ndryshime të rëndësishme që ndodhin në strukturën dhe funksionin e trurit, të cilat mund të shkaktohen nga keqpërdorimi i alkoolit mes të rinjëve/të rejave.

(more…)

Krijoni një sajt ose blog falas te WordPress.com.