Astrit Lulushi’s Blog

3 Mars, 2013

Bakter i lashtë rezistues

Filed under: Biologji,Gjenetike,Kulture,Mjekesi,Shkence — astritlulushi @ 8:26 pm
Tags: , , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

BACTERKatër miliardë vjet më parë, menjëherë pasi planeti u ftoh mjaftueshëm për të filluar jeta, qelizat mund të jenë përtërirë dhe ndarë nëpërmjet mekanizmit të proteinave apo mureve qelizorë. Por një studim i ri shqyrton saktësisht se si këto qeliza primitive mund të kenë evoluar, pa patur nevojë për struktura të tilla të rëndësishme siç janë muret qelizorë.

(more…)

Më shumë në këmbë, më pak rrezik për diabet

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

walkingNjë studim britanik konstaton se udhëtimi i gjatë mund kryhet edhe me ecje të shkurtra, kur është fjala për sëmundjen e diabetit, Miliona njerëz vuajnë nga diabeti i tipit 2.
(more…)

Krijoni një sajt ose blog falas te WordPress.com.