Astrit Lulushi’s Blog

Mars 16, 2013

Çaj jeshil dhe kafeja zvogëlojnë rrezikun e goditjeve në tru

Filed under: Mjekesi,Shkence,Statistike — astritlulushi @ 6:54 pm
Tags: , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

greenteaStudimet e mëparshme kanë gjetur se çaji jeshil ul rrezikun e sëmundjes së zemrës.

Tani, një studim i ri tregon se njerëzit që pijnë çdo ditë çaj jeshil ose kafe ulin rrezikun e prekjes nga goditja në tru.

Autorët e studimit intervistuan më shumë se 83 mijë persona në Japoni mbi konsumimin e këtyre pijeve dhe pastaj i vëzhguan ata për 13 vjet.

Rezultatet e studimit u botuan në “Stroke” – revistë e shoqatës amerikan të Zemrës. Autorët gjetën se pjesëmarrësit që pinin një filxhan kafe ose dy gota çaj të gjelbër çdo ditë ulnin rrezikun e goditjes në tru  nga 20 % deri 30 %., në krahasim me ata që i pinin rrallë ato.

Dhe ndërsa sasia këtyre pijeve të konsumuara u rrit, rreziqet e një goditjeje në tru u pakësuan edhe më shumë.

Autorët e studimit arrijnë në përfundimin se përfshirja e çajit jeshil ose kafesë në dietën e përditëshme është një hap i vogël por pozitiv në ndihmë të parandalimit të goditjeve në tru dhe sëmundjeve të zemrës.

Lini një Koment »

Ende pa komente.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni / Ndryshojeni )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni / Ndryshojeni )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni / Ndryshojeni )

Foto Google+

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Google+. Dilni / Ndryshojeni )

Po lidhet me %s

Krijoni një sajt ose blog falas te WordPress.com.

Këtë e pëlqejnë %d blogues: