Astrit Lulushi’s Blog

30 Prill, 2013

Përsëri mbi lidhjet midis pijeve të ëmbëla dhe diabetit

Filed under: Mjekesi,Shkence,Statistike — astritlulushi @ 3:34 am
Tags: , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

softdrinksStudiuesit në Evropë donin të provonin lidhjet midis pijeve të ëmbëla dhe diabetit, lidhje të konfirmuara nga kolegët e tyre në Amerikën e veriut.
(more…)

27 Prill, 2013

Trajtim i diabetit me hormon

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

insulinShkencëtarë në Institutin e qelizave embrionale në universitetin e Harvardit  thonë se kanë zbuluar një hormon që mund të sigurojë një trajtim më efektiv të diabetit të tipit 2.
(more…)

23 Prill, 2013

Ushqim neurologjik kundër Alzheimerit – shpresë apo realitet?

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

axonaPak ujë në gotë, pak pluhur, përzierje – kjo është e gjitha për të përgatitur një ushqim neurologjik që disa mjekë ua rekomandojnë pacientëve me Alzheimer.

(more…)

14 Prill, 2013

Gatimi dhe ushtrimi

Filed under: Kulture,Mjekesi,Shkence,Statistike — astritlulushi @ 6:02 pm
Tags: , , ,

Astrit Lulushi, Astrit Lulushi

cookingGatimi dhe ushtrimi fizik janë dy mënyra për të mbajtur trupin në formë – por duket se secila priret të tregohet më e rëndësishme se tjetra.

(more…)

12 Prill, 2013

Ushqimi dhe mbipesha

Filed under: Biologji,Mjekesi,Shkence,Statistike — astritlulushi @ 7:07 pm
Tags: , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

glycemic dietNdërkohë që mbipesha mes fëmijëve vazhdon të jetë problem – çuditërisht një studim thotë se fëmijët që hanë më shpesh priren të kenë peshë më normale dhe të jenë më aktivë sesa fëmijët që hanë më pak.

(more…)

Qëndrimi ulur dhe gratë e moshuara

Filed under: Mjekesi,Shkence,Statistike — astritlulushi @ 5:29 pm
Tags: , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

seatingDëshmi të reja se qëndrimi ulur dëmton shëndetin, veçanërisht të grave të moshuara.
(more…)

9 Prill, 2013

Të qenit aktiv paracaktohet nga tiparet gjenetike

Filed under: Biologji,Gjenetike,Kulture,Mjekesi,Shkence,Statistike — astritlulushi @ 3:53 am
Tags: , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

physicalStudimet tregojnë se 97 për qind e të rriturve amerikanë kryejnë më pak se 30 minuta ushtrime fizike në ditë – 30 minuta është koha minimale e rekomanduar për shëndet të mirë.
(more…)

7 Prill, 2013

Shpresë e re për trajtimin e kancerit të trurit

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

lazer therapyNjë studim i vogël po nxit shpresa të mëdha për disa pacientë me një lloj shumë agresiv të kancerit të trurit.
(more…)

5 Prill, 2013

Pse vrapon, kur mjafton të ecësh?

Filed under: Mjekesi,Shkence,Statistike — astritlulushi @ 7:40 pm
Tags: , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

walkVrapim apo ecje? Cila prej të dyjave është më mirë për shëndetin? (more…)

2 Prill, 2013

Fenomenet paranormale – imagjinatë apo realitet?

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

paranormal Shikimi i një drite në tunel, ndjenja e kalimit në një tjetër realitet ose dalja nga trupi, janë tipare të fenomeneve komplekse të njohura si “përvojë pranë vdekjes”. Disa thonë se këto fenomene janë prodhime fiziologjike, të tjerë këmbëngulin ato se janë psikologjike.

(more…)

Blog te WordPress.com.