Astrit Lulushi’s Blog

12 Qershor, 2012

Teknologjia e imazheve mjekësore dhe rreziku nga kanceri

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Mjekësia moderne ka sot në dispozicion më shumë mjete për imazhe sesa më parë. Por së bashku me teknologjitë e reja vijnë edhe paralajmërimet për kancerin që shkakton rrezatimi.

(more…)

3 Maj, 2012

ReWalk, pajisje për paraplegjikët

Filed under: Uncategorized — astritlulushi @ 8:01 pm
Tags: , , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Gati 250.000 amerikanë jetojnë me një dëmtim të shtyllës kurrizore dhe më shumë se 50 për qind e tyre humbasin përdorimin e këmbëve apo krahëve si pasojë e këtyre dëmtimeve.

(more…)

30 Mars, 2012

Kanceri – i parandalueshëm në 50% të rasteve

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Përparime të mëdha janë bërë në diagnostikimin dhe trajtimin e kancerit ndërkohë që kërkimet për një kurë vazhdojnë.

(more…)

8 Mars, 2012

Prishja e dhëmbëve mes fëmijëve, shqetësim tepër i madh

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Kujdesi i dhëmbëve të fëmijëve u kushton prindërve mijëra dollarë, ndërsa gjithnjë e më shumë fëmijë të moshës parashkollore përfundojnë në karrigen e dentistit, për pastrim, mbushje e zevendësim dhëmbësh.

(more…)

28 Shkurt, 2012

Ilaçet e gjumit lidhen me rritjen e rrezikut të vdekjes

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Pilulat e gjumit kurrë nuk kanë qenë më popullore se sa sot. Miliona njerëz mbështeten në këto barna për një natë me gjumë. Por studim i ri ka gjetur një lidhje midis ilaçeve të gjumit dhe rritjes së rrezikut të vdekjes.

(more…)

25 Janar, 2012

PFC ul efikasitetin e vaksinave

Filed under: Uncategorized — astritlulushi @ 12:31 pm
Tags: , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Një studim i kohëve të fundit tregon se PFC-të dobësojnë efikasitetin e vaksinave  rutinë të fëmijëve.  PFC njihen edhe si Teflon(more…)

28 Dhjetor, 2011

Analizë fryme për diagnostikimin e kancerit të mushkërive

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Shkencëtarët e klinikës së Klevelandit në bashkëpunim me kolegët në Universitetin e Ilinoit kanë shpikur një pajisje për diagnostikimin e saktë të kancerit të mushkërive. (more…)

24 Dhjetor, 2011

Operacionet në kyçe, më të shumta mes grave

Filed under: Uncategorized — astritlulushi @ 7:25 pm

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Studimet tregojnë se gratë janë më aktive se kurrë më parë, duke ruajtur shëndetin nëpërmjet ushtrimeve fizike.

(more…)

25 Nëntor, 2011

Ushqimi dhe gjumi

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Është vënë re se pasi njeriu ka ngrënë mish gjel-deti, ndjen se i vjen gjumë. Shkencëtarët tani thonë se mishi i gjelit të detit përmban një lëndë ushqyese të quajtur “triptofan”.  (more…)

29 Prill, 2011

Burrat shtatlartë, në rrezik më të madh nga mpiksja e gjakut

Filed under: Biologji,Mjekesi,Shkence,Uncategorized — astritlulushi @ 1:41 pm

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Dihet se mbipesha është një faktor i rrezikshëm për krijimin e grimcave ose mpiksje të gjakut. Por tani thuhet se edhe shtatlartësia mund të jetë një tjetër faktor. (more…)

« Faqja e MëparshmeFaqja Pasuese »

Blog te WordPress.com.