Astrit Lulushi’s Blog

19 Maj, 2013

Shtohen rastet e çrregullimeve mendore mes fëmijëve

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

childrenDisa të dhëna shqetësuese mbi çrregullimet e shëndetit mendor mes fëmijëve që jetojnë në Shtetet e Bashkuara.
(more…)

6 Mars, 2012

Gërhitja tek fëmijët dhe ADHD

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Një studim i ri në “Journal of Pediatrics” shqyrton mundësinë e lidhjes midis gërhitjes tek fëmijët dhe problemeve në sjellje – përfshi ADHD – në moshë më të rritur.

(more…)

24 Shkurt, 2012

Terapi e suksesshme për fëmijët me ADHD

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Mjekët diagnostikojnë mijëra fëmijë në vit me Çrregullim Hiperaktiv Vemendjeje të Pamjaftueshme, i njohur si A-D-H-D. Dhe me këtë sëmundje vijnë receta, dieta dhe vitamina. Por për disa familje këto trajtime nuk japin rezultat dhe ato vihen në kërkim të alterantivave të tjera.

(more…)

12 Janar, 2012

Pak dëshmi se sheqeri nxit hiperaktivitetin

Filed under: Mjekesi,Psikologji,Shkence — astritlulushi @ 12:59 pm
Tags: , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

ADHD – janë inicialet e një çrregullimi që njihet mirë nga prindërit. (more…)

29 Mars, 2011

Çrregullimi psikologjik ADHD dhe ngjyrimet artificiale ushqimore

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 2:10 pm
Tags: , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Një studim i qeverisë tregon se ngjyrat artificiale që u shtohen ushqimeve keqësojnë gjendjen e fëmijëve me ADHD, por nuk janë shkaktarë të këtij çrregullimi. Gati 1 në 10 fëmijë vuan nga ADHD, që është një çrregullimi psikologjik kur njeriu është hiperaktiv dhe i pavemendshëm. (more…)

7 Shtator, 2010

Mbarëvajtja në shkollë dhe çrregullimi psikologjik ADHD

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Çrregullimi psikologjik kur njeriu është hiperaktiv dhe i pavemendshëm, njihet me akronimin ADHD. Një studim i ri tregon se nxënësit me ADHD e kanë më të vështirë të përfundojnë në kohë shkollën e mesme, ndonjëherë më të vështirë sesa  nxënësit me çrregullime të tjera psikologjike. Ekzistojnë tri lloje të ADHD-së; kur personi është hiperaktiv, i pavëmendshëm, dhe kombinimi të dyjave. (more…)

Krijoni një sajt ose blog falas te WordPress.com.