Astrit Lulushi’s Blog

8 Maj, 2011

Rritja e temperaturës shton rastet e alergjive

Filed under: Biologji,Mjekesi,Shkence — astritlulushi @ 11:50 am
Tags: , , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Pranvera është në lulëzim të plotë, por për shumë njerëz me alergji, kjo stinë është edhe e keqe; hundë që rrjedhin, teshtitje, sy të skuqur e të përlotur. Të gjitha këto fillojnë me pranverën. Statistikat tregojnë se pranvera e vitit të kaluar ishte më e keqja përsa i përket alergjive. Por ky vit, si pasojë e dimrit me borë dhe shirave të shumtë në fillim të pranverës, parashikohet të jetë edhe më i keq për njerëzit me alergji dhe të tjerë në rrezik për t’u prekur.  (more…)

15 Qershor, 2010

Alergjitë ushqimore diagnostikohen gabim

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 7:22 pm
Tags: , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Shume njerëz mendojnë se janë allergjikë ndaj ushqimeve, por një studim i botuar në  revistën  e shoqatës amerikane të mjekësisë ngre dyshime rreth diagnostikim të saktë  të alergjive ushqimore. 30 milion njerëz mendojnë se janë alergjikë ndaj një lloj ushqimi. Disa preken nga skuqje ose reaksione të rrezikshme pasi thumbohen nga bleta ose kur hanë kikirikë, nënprodukte drithrash e ushqime të tjera. Ata besojnë se janë alergjikë, kur në fakt nuk janë. (more…)

8 Gusht, 2009

Psikosomatika ndikon në shëndetin fizik më shumë sesa mendohej

Filed under: Biologji,Kulture,Mjekesi,Psikologji,Shkence — astritlulushi @ 5:20 pm
Tags: , , , , , ,

 

Astrit Lulushi
Zëri i Amerikës

psikozomatikËshtë vënë re se personat që në të shumtën e rasteve janë në tension, frikë, panik ose ankth të vazhdueshëm, paraqesin simptoma të sëmundjeve fizike. Gjithashtu, ekzistojnë mjaft shembuj kur personi “paralizohet” nga frika, ose ka raste kur mendon se është i sëmurë,  dhe sëmuret me të vërtetë. (more…)

12 Maj, 2009

Acidi folik edhe kundër astmës e alergjive

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 3:07 pm
Tags: , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës
Folic AcidAcidi folik, i rëndësishëm për parandalimin e lindjeve defektoze, mund të ndihmojë gjithashtu për të luftuar astmën dhe alergjitë, thuhet në një studim botuar në revistën mjekësore të imunologjisë. Gjatë studimit, mjekët morrën në shqyrtim mbi 8 mijë persona dhe vunë re se ata që kishin nivele të larta folati në gjak (more…)

Blog te WordPress.com.