Astrit Lulushi’s Blog

3 Korrik, 2012

Glaxo Smith-Kline, probleme me ligjin

Filed under: Biologji,Ekonomi,Mjekesi,Shkence — astritlulushi @ 3:12 pm
Tags: , , , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Kompania farmaceutike Glaxo Smith-Kline, ka një problem të madh me autoritetet – ajo akuzohet që se u ka dhënë mjekëve ryshfete për të shitur barnat e saj.

(more…)

14 Korrik, 2010

Avandia, diabeti dhe problemet në zemër

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 3:36 pm
Tags: , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Një studim i ri e lidh ilaçin diabetik Avandia me rrezikun për probleme në zemër, goditje në tru dhe vdekje mes të moshuarve mbi 65 vjeç. Studimi u kryesua nga doktor David Graham, shkencëtar pranë administratës amerikane të ushqimeve dhe barnave. Ai kërkon ndalimin e Avandias, ndërkohë që administrata e Barnave ka në plan ta shqyrtojë këtë çështje. Rreth 23 milionë amerikanë vuajnë nga diabeti. Për trajtimin e kësaj sëmundjej ekzistojnë shumë barna. Por Avandia është ilaçi më i përdorur për të mbajtur të ulët nivelin e sheqerit në gjak. (more…)

9 Mars, 2010

Shqyrtohet heqja nga tregu i Avandias

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 2:50 pm
Tags: , , , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Një qark në shtetin e Kalifornisë ka hedhur në gjyq firmën GlaxoSmithKline, prodhues i ilaçit Avandia kundër diabeteve. Padia është nxitur nga një raport i Senati amerikan ku kjo kompani farmaceutike akuzohet për mbajtjen e informacioneve rreth në efekteve anësore të problemeve serioze të zemrës, duke përfshirë edhe vdekjen, që shkakton ky ilaç.  Çështja që tani shtrohet është në se Avandia duhet të hiqet nga tregu. (more…)

Blog te WordPress.com.