Astrit Lulushi’s Blog

18 Maj, 2012

Yndyrnat dhe truri

Filed under: Biologji,Gjenetike,Mjekesi,Shkence — astritlulushi @ 6:18 pm
Tags: , , , , , , , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Dihet se të ashtuquajturat “yndyrna të ngopura” janë të këqija për trupin. Por sipas të dhënave të reja, ato dobësojnë edhe mendjen.

(more…)

20 Janar, 2012

Bostoni i shpall luftë obesitetit

Filed under: Biologji,Kulture,Mjekesi,sociologji — astritlulushi @ 2:46 pm
Tags: , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Kryetari i Bashkisë së Bostonit, Thomas Menino u bën thirrje banorëve t’i hedhin një sy vetes për të parë se sa mbipeshë janë.

(more…)

8 Prill, 2011

Ushtrimet sporadike fizike shtojnë rrezikun për goditje në zemër

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Mjekët kudo në botë këshillojnë pacientët e tyre se për të gëzuar shëndet të mirë duhet të kryejnë ushtrime fizike. Por njerëzit që rrallë ose kurrë nuk kryejnë ushtrime të tilla, duhet të tregohen të kujdesshëm ndaj sforcimeve. Një studim i ri tregon se për këta njerëz, një fillim i papritur i veprimtarisë fizike, si vrapimi, mund të jetë vdekjeprurës. (more…)

Krijoni një sajt ose blog falas te WordPress.com.