Astrit Lulushi’s Blog

20 Prill, 2012

Ushqimi dhe goditja në tru

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Shtohen dëshmitë se një dietë me pak yndyrë mund të ndihmojë parandalimin e goditjeve në tru.

(more…)

21 Shtator, 2010

Dieta kundër hipertensionit, parandalon gurët në veshka

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 1:30 pm
Tags: , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Numri i njerëzve që përjetonë gurë në veshka ka ardhur duke u rritur në Shtetet e Bashkuara gjatë 30 viteve të fundit. Ndërsa mjekët nuk janë të sigurt përse ka ndodhur kjo rritje, një studim i ri ka gjetur se një dietë e njohur për të ulur presionin e gjakut duket se zvogëlon edhe rrezikun ndaj gurëve në veshka.  Dieta kundër hipertensionit është e pasur me fruta, perime, arra e bulmet, dhe përmban pak mish dhe pak pije të ëmbla. (more…)

15 Qershor, 2010

Dieta dhe autizmi

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 7:18 pm
Tags: , , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikë

Disa prindër që kanë fëmijë me autizëm mendojnë se fëmijët e tyre shpesh paraqesin shenja keqësimi kur hanë disa lloj ushqimesh. Por një studimi i largon këto shqetësime.  Gjatë studimit,14 fëmijë me autizëm iu nënshtruan një diete pa gluten dhe kaseinë, të cilat janë proteina që gjenden në qumësht dhe drithra. Disa prindër mendojnë se fëmijët me autizëm paraqesin shenja keqësimi kur hanë ushqime që përmbajnë proteina të tilla që gjenden kryesisht në niseshte, gjizë e djathra.  (more…)

Blog te WordPress.com.