Astrit Lulushi’s Blog

27 Shkurt, 2012

Një ilaç i ri ndaj Melanomës dyfishon gjasat për mbijetesë

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Kanceri Melanoma është përgjegjës për rreth 9 mijë vdekje në vit, vetëm në Shtetet e Bashkuara. Ky kancer në lëkurë, kur përhapet, është fatal në 85 përqind të rasteve. Pacientët me melanomë të avancuar jetojnë kryesisht rreth 8 muaj. (more…)

11 Janar, 2012

Dallimet midis burrave dhe grave

Filed under: Kulture,Psikologji,Shkence,sociologji — astritlulushi @ 1:51 pm
Tags: , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Një studim i ri tregon se burrat janë ndryshe nga gratë. Tani, ju mund të thoni “kjo dihet.” Por studimi zbulon se dihet vetëm gjysma.

(more…)

3 Mars, 2009

Studim mbi kontrollin e tundimit ndaj ushqimeve

Filed under: Mjekesi,Uncategorized — astritlulushi @ 1:02 pm
Tags: , , , , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

foodStudimet e fundit tregojnë se burrat mund të jenë më në gjendje sesa gratë për të mposhtur ndjenjën e urisë. Shkencëtarët i kërkuan një grupi meshkujsh e femrash për t’i rezistuar tundimit për të ngrënë, ndërsa u vunë përpara ushqimet e tyre të preferuara. (more…)

Blog te WordPress.com.