Astrit Lulushi’s Blog

8 Maj, 2011

Rritja e temperaturës shton rastet e alergjive

Filed under: Biologji,Mjekesi,Shkence — astritlulushi @ 11:50 am
Tags: , , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Pranvera është në lulëzim të plotë, por për shumë njerëz me alergji, kjo stinë është edhe e keqe; hundë që rrjedhin, teshtitje, sy të skuqur e të përlotur. Të gjitha këto fillojnë me pranverën. Statistikat tregojnë se pranvera e vitit të kaluar ishte më e keqja përsa i përket alergjive. Por ky vit, si pasojë e dimrit me borë dhe shirave të shumtë në fillim të pranverës, parashikohet të jetë edhe më i keq për njerëzit me alergji dhe të tjerë në rrezik për t’u prekur.  (more…)

31 Mars, 2011

Operacioni bajpas në stomak shëron pacientët me diabet të tipit 2

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Qëndra për kontrollin e sëmundjeve (CDC) parashikon se operacioni bajpas në stomak mund të përdoret për trajtimin e diabetit të tipit 2. Miliona amerikanë vuajnë nga ky lloj diabeti dhe nga kjo procedurë brenda 20 -50 vjetëve të ardhshëm mund të afektohet rreth 1 e treta e amerikanëve të rritur. Këto ditë, në grup ekspertësh të shëndetësisë e mbështetën këtë mënyrë trajtimi kirurgjik duke e quajtur si rrugën më të mirë për të luftuar Diabetin.
(more…)

Blog te WordPress.com.