Astrit Lulushi’s Blog

1 Gusht, 2013

Anemia dhe Demenca

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

alzheimerDemenca është humbje kujtese ose degradim mendor dhe ndikon miliona vetë – megjithatë, shkaku mbetet mister, dhe kërkimet në këtë fushë vazhdojnë.

(more…)

9 Janar, 2013

A mund të zvogëlohet rreziku i Alzheimerit nga barnat kundër tensionit?

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

brain alzheimerNjë lidhje e habitshme ndërmjet dy sëmundjeve; tensionit dhe demencës, sepse duke luftuar njërën, mund të luftohet edhe tjera – thuhet në një studim të ri.

(more…)

17 Gusht, 2012

Demenca ose degradimi mendor

Filed under: Biologji,Gjenetike,Mjekesi,Shkence — astritlulushi @ 2:48 pm
Tags: , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Një studim i ri thotë se qëndresa ndaj sëmundjes së demencës mund të jetë gjenetike.
(more…)

Blog te WordPress.com.