Astrit Lulushi’s Blog

17 Korrik, 2012

Degradimi mendor më i rrezikshëm sesa mendohej

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Një tjetër lidhje midis mendjes dhe shëndetit fizik – një studim i ri tregon se dobësia mendore ndikon në jetëgjatësi.

(more…)

20 Shtator, 2011

Studimi lidh diabetin me Alzheimerin

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Është zbuluar një lidhje e re midis diabetit dhe Alzheimerit, dy nga sëmundjet më shkatërruese e më të frikshme. Më shumë se 100 milionë amerikanë janë diabetikë ose para-diabetikë. Dëmet që diabeti i sjell trupit janë të njohura, por tani mësohet se ndikon edhe në degradimin e trurit, grabitjen e kujtesës dhe dyfishon rrezikun për zhvillimin e Alzheimerit. (more…)

Krijoni një sajt ose blog falas te WordPress.com.