Astrit Lulushi’s Blog

23 Nëntor, 2012

Festë e dhimbje…koke

Filed under: Kulture,Mjekesi,Psikologji — astritlulushi @ 6:22 pm
Tags: , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Pa dyshim, festat janë gëzim. Por ato sjellin vërtetë edhe dhimbje koke. Dhimbjen kryesore e shkakton pazari, blerja e ushqimeve, plotësimi i listave të dhuratave, lodhja.
(more…)

17 Shkurt, 2009

Migrena lidhet me çrregullimin mendor

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 7:39 pm
Tags: , , ,


brainNjë studim i ri tregon se dhimbjet e kokës nga migrena dhe sëmundjet mendore ndonjëherë shkojnë krah për krah. Mjekët morën në shqyrtim mbi 600 persona me migrenë dhe panë se ata ndodheshin në një shkallë më të lartë rreziku për t’u prekur nga një sërë çregullimesh mendore, përfshi depresion, sulme paniku dhe fobia apo frika. (more…)

Krijoni një sajt ose blog falas te WordPress.com.