Astrit Lulushi’s Blog

12 Qershor, 2012

Barnat statin dhe lodhja

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Barnat statin merren nga miliona njerëz për uljen e kolesterolit. Por kjo s’do të thotë se ato janë pa efekte të mundshme anësore. (more…)

18 Maj, 2012

Antibiotiku i zakonshëm Zithromax mund të shtojë rrezikun për probleme në zemër

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Një studim i ri thotë se ky ilaç që trajton infeksionet e zakonshme mund të ketë efekte të rënda anësore.

(more…)

8 Maj, 2012

Zinku dhe të ftohurit e zakonshëm

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Të rriturit preken nga të ftohuri e zakonhëm 3 deri 4 herë në vit – fëmijët deri në 10 herë.  (more…)

2 Mars, 2012

Paralajmërime të reja rreth barnave Statin

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Administrata amerikane e ushqimeve dhe barnave (FDA) njofton se do të shtojë paralajmërimet mbi sigurinë e ilaçeve Statin, sepse ato lidhen me rrezikun e humbjes së kujtesës, konfuzioninin, dhe mendohet se shtojnë rrezikun e zhvillimit të diabetit.  (more…)

Blog te WordPress.com.