Astrit Lulushi’s Blog

21 Dhjetor, 2012

Këshilla për festa të shëndetëshme

Filed under: Biologji,Gjenetike,Kulture,Mjekesi — astritlulushi @ 3:55 pm
Tags: , , , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Atmosfera e festave të fundvitit (Krishtlindjet dhe Viti i Ri) është e pranishme. Miliona njerëz nisen në udhëtim me tren, aeroplan, automobilë, për të festuar bashkë me miqtë, të dashurit a të afërmit e tyre.
(more…)

19 Dhjetor, 2012

Festat, dhuratat dhe personi brenda vetes

Filed under: Kulture,Mjekesi,Psikologji,Shkence,sociologji — astritlulushi @ 5:34 am
Tags: , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Ndërsa festat e fund-vitit po afrojnë, shumë njerëz mendojnë se çfarë të blejnë për të dashurit e tyre, ose për veten. Shtrohet pyetja; cila është psikologjia që qëndron pas blerjes së dhuratës?

(more…)

23 Nëntor, 2012

Festë e dhimbje…koke

Filed under: Kulture,Mjekesi,Psikologji — astritlulushi @ 6:22 pm
Tags: , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Pa dyshim, festat janë gëzim. Por ato sjellin vërtetë edhe dhimbje koke. Dhimbjen kryesore e shkakton pazari, blerja e ushqimeve, plotësimi i listave të dhuratave, lodhja.
(more…)

23 Dhjetor, 2011

Goditjet në zemër, më të shumta gjatë festave

Filed under: Biologji,Gjenetike,Kulture,Mjekesi,Shkence,sociologji — astritlulushi @ 2:05 pm
Tags: , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Më shumë njerëz vdesin nga goditjet në zemër në dimër sesa në çdo stinë tjetër. Dhe këto raste arrijnë kulmin në tri ditë të veçanta; Krishtlindjet, ditën pas Krishtlindjeve dhe ditën e vitit të ri. (more…)

Blog te WordPress.com.