Astrit Lulushi’s Blog

8 Qershor, 2010

Gjumi dhe foshnjet

Filed under: Mjekesi,Psikologji — astritlulushi @ 3:04 pm
Tags: , , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Sipas një studimi të financuar nga Instituti Kombëtar i Shëndetit, foshnjet e porsalindur mund të mësojnë ndërsa janë në gjumë.  Shkencëtarët përdorën një aparat për të regjistruar veprimtarinë elektrike të trurit të foshnjeve që flinin, dhe një kamera që filmonte çdo shprehje të fytyrës. Tinguj muzike shpërndaheshin nga një manjetofon, ndërsa era e ventilatorit përplasej lehtë në fytyrën e çdo foshnjeje. (more…)

19 Janar, 2010

Pakësimi kronik e gjumit sjell lodhje

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 3:34 pm
Tags: , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Ekziston mendimi se nëse njeriu fle pak gjatë javës, ai mund t’i zevendësojë orët e humbura duke fjetur më shumë gjatë në ditët e pushimit. Por sipas një studimi të kohëve të fundit, gjumi i humbur nuk mund të zevendësohet dhe njerëzit që shkurtojnë orët e gjumit ndjehen më të lodhur dhe kanë më gjasa të pësojnë aksidente. (more…)

Krijoni një sajt ose blog falas te WordPress.com.