Astrit Lulushi’s Blog

23 Dhjetor, 2008

Sa i ulët duhet të jetë niveli i kolesterinës së keqe

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 12:45 pm
Tags: , ,

Astrit Lulushi
Zëri i Amerikës

cholesterol-1Ulja drastike  i nivelit lartë të kolesterinës ndihmon pacientët me diabet për të përmirësuare gjendjen e artereve të tyre. Kështu thuhet në një studim i kryer nga shkencëtarët e Institutit kombëtar kundër sëmundjeve të zemrës, mushkërive dhe gjakut. Tek pacientët që e ulën nivelin e kolesterinës së keqe në 70, trashësia e artereve u pakësua dukshëm, (more…)

Blog te WordPress.com.