Astrit Lulushi’s Blog

1 Shtator, 2012

Marihuana dhe IQ-ja

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Një studim thotë: Kujdes nga marihuana – përdorimi i saj në moshë të re mund të jetë i dëmshëm edhe për vite më vonë.

(more…)

25 Prill, 2011

Pesticidet organofosfate lidhen me shkallën e ulët të inteligjencës tek fëmijët

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Kërkime të reja tregojnë se ekspozimi ndaj pesticideve që përmbajnë një lloj kimikati të caktuar lidhet me pasojat negative afatgjate tek fëmijët e palindur. Kimikati i quajtura OrganoPhosphate ose OP gjenden në pesticidet dhe insekticidet më të zakonëshme dhe më helmuese që përdoren sot. Ato japin rezultate duke sulmuar sitemin nervor të insekteve.  (more…)

19 Maj, 2009

Valproate prek zhvillimin mendor

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 1:40 pm
Tags: , , , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

valproateSipas një studimi të ri, një ilaç i quajtur Valproate mund të ulë shkallën e inteligjencës tek fëmijët, nëse ky ilaç merret nga gratë gjatë periudhës së shtatzënisë. Shkencëtarët thonë se gjatë periudhës së shtatzënisë, por edhe para saj, gratë duhet t’a shmangin këtë ilaç nëse është e mundur. Valproate u jepet personave që vuajnë nga epilepsia. (more…)

Blog te WordPress.com.